'Døv' kvinde beder om hjælp - Men pludseligt møder hun en, der taler tegnsprog

Foto: Shutterstock

En indsamling på gaden fik torsdag en brat afslutning

En kvinde, der angiveligt var døv, forsøgte torsdag at lave lidt penge. Det fik dog en brat ende, da en forbipasserende tilfældigvis kunne tegnsprog. Det fik den påståede døve kvinde til at tage benene på nakken. Det forklarer Nordsjællands Politi i døgnrapporten fredag.

"Klokken 12.36 blev det anmeldt, at der omkring et kvarter tidligere havde befundet sig en kvinde på Akacietorvet, som udgav sig for at være døv og samlede penge og underskrifter ind til døve," skriver Nordsjællands Politi - og fortsætter:

"Da en forbipasserende borger kunne tegnsprog, forsøgte denne at kommunikere med kvinden. Dette gjorde kvinden forskrækket, og hun løb derefter fra stedet. Der var derfor mistanke om, at kvinden forsøgte at begå bedrageri"

En patrulje kørte til området for at lede efter kvinden, men det var ikke muligt at udfinde hende. Senere på dagen fik politiet dog igen besked om, at der var en døv, der havde forsøgt sig med at samle ind

"Også klokken 15.36 indløb der anmeldelse om, at en kvinde på Lynge Bytorv havde udgivet sig for at være døv og samle penge ind på Lynge Bytorv. Denne hændelse var sket klokken 12.30, og kvinden blev beskrevet som: østeuropæisk af udseende, 40-50 år, 165-170 cm, almindelig af bygning, lys i huden og med mellemlangt brunt hår. 

Lyser med lommelygte

Det var dog ikke det eneste mistænkelige forhold, som politiet måtte rykke ud til. De måtte også en tur forbi Birkerød

"Klokken 22.34 anmeldte en kvinde, at hun et kvarters tid forinden havde observeret en fremmed mand gå rundt på matriklen på en adresse på Furesøpark Allé, hvor han gik og lyste med en lommelygte. Da kvinden fik øjenkontakt med manden, forlod han hurtigt stedet og gik i retning mod Turistvej," skriver Nordsjællands Oio

Manden beskrives som:

  • Mand
  • 30 år gammel
  • 175-180 cm høj
  • Almindelig af bygning