Det skulle han aldrig have sagt

Foto: Shutterstock

En kun 16-årig dreng er blevet sigtet for trusler på livet.

En kun 16-årig dreng er i Faxe blevet sigtet for at komme med trusler på livet til en gruppe jævnaldrene, fortæller Sydsjælland og Lolland Falsters Politi. 

En konflikt havde bølget, men fredag besluttede de unge sig for at begrave stridsøksen. Sådan gik det dog ikke. 

"En gruppe unge havde haft en konflikt, som det fredag aften i Faxe var meningen, de ville mødes for at tale igennem," skriver Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, inden de tilføjer:

"Men i stedet for at komme til forståelse med hinanden, eskalerede konflikten."

Det gik nemlig hverken værre eller bedre end, at der først udbrød håndgemæng, og så trak den ene en kniv.

"Skal du have den med kniven eller skal vi tage den med næverne? – sådan en sætning takseres som trussel på livet – og den 16-årige mand fra Rønnede, som sagde ordene, blev derfor anholdt, da politiets patrulje nåede frem.

Den 16-årige blev løsladt ud på natten, men er fortsat sigtet, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

I strid med restriktionerne

Et andet sted i politikredsen - i Slagelse - blev flere sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet

Politiet fik lørdag klokken 23.25 en anmeldelse om, at der var høj musik og flere personer samlet uden for Antvorskov Skole på Sejerøvej. En politipatrulje blev sendt til stedet, og på legepladsen var der lys, høj musik og flasker med spiritus, og ved synet af politiet forsvandt et par af deltagerne.

10 blev tilbage. Det var unge i alderen 13-20 år, og de otte, der var mere end 15 år gamle, blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. En af dem var en 19-årig kvinde fra Slagelse, som havde sin Soundbox med.

Allerede om fredagen havde politiet talt med hende efter en anmeldelse i høj musik, som hun spillede på sin Soundbox. Betjentene havde vejledt hende om, at politiet kunne beslaglægge højttaleren, hvis det gentog sig, og det gjorde det så lørdag. Derfor blev den 19-årige sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og højttaleren blev taget med til politistationen i Slagelse.