Christian og Jesper konfronterede større forsamling unge: Det skulle de aldrig have gjort

Foto: Shutterstock

De sidste mange uger har det være ulovligt at samles mere end 10 personer i Danmark. Da Jesper og Christian valgte at påpege det for en flok unge gik det galt.

Christian Stærke og Jesper Olsen forsøgte lørdag aften at fortælle en flok unge mennesker i Frederikssund, at det var ulovligt at samles mere end 10 personer. Det endte med at de to mænd fik tæsk.

Det skriver BT.dk

Var på vej hjem fra vikingespil

”Vi gik gennem byen og sagde til en flok unge mennesker, at de var for mange samlet, og det var mod reglerne. Det tog de ilde op, og vi fik høvl,” siger Christian Stærke

Christian og Jesper har været med i vikingespillet i Frederikssund flere år, og det var på deres hjemtur, at de mødte de unge mennesker.

Christian fortsætter med sin fortælling om overfaldet:  

”De skiller os ad, og vi ryger på jorden. Herefter får Jesper fire spark i brystet, mens jeg får to spark i hovedet. Det hele varede vel omkring fem minutter.”

Christian er i tvivl om, præcist hvor mange mennesker der var samlet, men han gætter på at der var mellem 12-15 unge mennesker.

 

Ville have bevis for regelbruddet

Christian fortæller at det hele eskalerede, da han forsøgte at filme, at de unge mennesker brød reglerne. Han ville gerne have et bevis.

”De starter med at råbe, at vi skal lukke røven, og vi er nogle gamle idioter. Da jeg så vil filme dem med min telefon, bliver de sure og går til angreb,” fortæller han.

Gruppen af unge mennesker stjal mobiltelefonen. Den blev dog fundet igen med hjælp fra politiet kort tid efter.

Politiet har ikke identificeret nogen

Selvom politiet hjalp med at finde telefonen, er det endnu ikke lykkedes dem at identificere nogle af de unge mennesker. Mobiltelefonen fandt man, fordi de unge havde smidt den fra sig under flugten.

Det var Jesper Olsen der fik fat i politiet, som var hurtigt fremme.

”Jeg husker, at vi stadig kan se røven af den sidste, der løber, da patruljevognen er fremme. Det tog politiet ingen tid at komme,” fortæller Christian.

Opfordrer politiet til at tjekke overvågning

Både Christian og Jesper påpegede overfor politiet på stedet, at de skulle tjekke overvågningskameraerne. Overfaldet skete nemlig lige udenfor en Netto, så mændene fra vikingespillet mener, at der kan være overvågning med de unge mennesker.

De mener også at nogle af de unge mennesker kan have været i netto for at handle.

Ikke bange for at gå på gaden

På trods af den voldsomme oplevelse er Christian ikke bange for at gå på gaden. Han siger:

”Når man er nået 60 år og har været viking i 25 af dem, så skal der mere til for at gøre mig bange. Jeg synes, at det vigtigste i denne tid er, at voksne mennesker tør stille sig op foran sådan nogle fjolser, der bryder reglerne.”

Det er ikke første gang at Christian og Jesper oplever at unge mennesker bryder reglerne. De har tidligere fundet unge mennesker, der holdt fest i de fælleshuse, som ligger, hvor mændene spiller vikingespil.