Bryder loven 4 gange på kun 6 minutter: Politiet måber over ung bilist

Foto: Shutterstock

Bilisten selv mener ikke, at kørslen var "særlig hensynsløs"

En 28-årig mand fra Holstebro blev den 18. september dømt ved retten i Horsens for fire hastighedsovertrædelser begået den 21. februar 2020 i tidsrummet fra kl. 17.51 til kl. 17.57. I retten kom det frem, at den 28-årige var blevet ”blitzet” af en ATK-bil på Vroldvej ved Skanderborg samme dag kl. 16.51. Det oplyser Sydøstjyllands Politi mandag i en pressemeddelelse. 

Det gjorde ham så frustreret, at han kørte hjem og tog nummerpladen af bilen. Der, hvor nummerpladen skulle være, satte han et stykke tape med teksten ”FUCK POLITI”.

Han kørte derefter tilbage til ATK-bilen og kørte forbi den 4 gange på ganske kort tid med hastigheder mellem 94 km/t til 119 km/t, selvom hastigheden på stedet ikke må overstige 50 km/t. Hver gang han kørte forbi ATK-bilen, løftede han begge hænder fra rattet og viste en strakt langemand (”fuck-tegn”) mod kameraet.

Skal betale kæmpebøde

Den 28-årige erkendte sig skyldig i de faktiske omstændigheder, men nægtede at kørslen var ”særlig hensynsløs”, som der var rejst tiltale for.

Retten dømte den 28-årige i det erkendte omfang og nåede frem til, at der var tale om ”tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden”, men ikke ”særlig hensynsløs kørsel”. Den 28-årige blev idømt en bøde på 26.000 kr., ubetinget frakendelse af førerretten i 2 år og fik sin bil konfiskeret.

Den 28-årige modtog dommen. Specialanklager Pernille Moesborg oplyser, at anklagemyndigheden skal læse dommen grundigt igennem for at vurdere om sagen skal indstilles til anke.