Bor med fire giftslanger: Politiet gør skræmmende fund i dansk by

En af slangerne var af arten Bitis Gabonica. Det er den samme, som slangen på billedet. Foto: Shutterstock

En 40-årig mand får en klækkelig bøde, fordi han havde fire giftslanger boende i sin lellighed.

Oxyuranus Microlepidotmus, Crotalus Adamanteus og Bitis Gabonica er heldigvis usædvanlige artsnavne på et anklageskrift.

Det var ikke desto mindre tilfældet, da en 40-årig mand sad tiltalt ved Retten i Glostrup for at opbevare fire giftslanger i terrarier i sin lejlighed i Rødovre.

Slangerne – måske bedre kendt som indlandstaipan, diamantklapperslange og gaboon viper – blev fundet af Københavns Vestegns Politi i februar sidste år under en koordineret politiaktion mellem tre politikredse på Sjælland med god hjælp af specialdyrlæger i krypdyr.

Slår til mod helt netværk

Aktionen var nemlig rettet mod et netværk af krypdyrinteresserede med forkærlighed for giftslanger, som på grund af deres farlighed kun må være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.  
 
”Det er meget sjældent, vi ser straffesager med dyr, der kan være farlige for andre – og nu har retten bestemt, at slangerne skal konfiskeres og afhændes,” siger anklager Julie Skovgaard.

Slangerne kommer oprindeligt fra områder ved Australien, Sydamerika og Afrika og har siden aktionen opholdt sig de to eneste steder i landet, som lovligt kan opbevare og håndtere såkaldte giftsnoge.

Den tiltalte har forklaret, at han selv importerede slangerne og mente, de var forsvarligt opbevaret. Retten idømte ham en bøde på 15.000 kroner den 18. juni.