Bøderegn ved McDonalds: Politiet lå på lur

Foto: Shutterstock

Pludselig blev turen på McDonalds noget dyrere end forventet.

De  fleste kender til det scenarie, hvor man våger op med tømmermænd og kun har lyst til at spise fastfood. 

Især den 1. januar vågner mange danskere op med ondt i håret, og det får mange til at søge mod nærmeste McDonalds restaurant. For nogle, blev det besøg dog noget dyrere end forventet. Det skriver TV Midtvest.

Lokal politiet i Viborg havde nemlig forudset, at netop dette ville ske den 1. januar - og de havde også forudset, at en del af disse McDonalds gæster muligvis ville have en for høj promille. Det viste sig at være ganske korrekt antaget og en på kort tid klappede fælden for flere fastfood-hungrende bilister.

Politiet lå nemlig på lur og var  derfor klar til at tjekke bilisterne i drivein-køens promille - og endte med at hele fire personer fik spoleret sit besøg og i stedet måtte bruge årets første dag, på et besøg på politistationen. På blot 30 minutters kontrol blev hele fire personer anholdt. 

"Forurogligende"

Selvom at det var forventet, så blev politiet alligevel overraskede.

"Vi var derude fra kl. 13.00 til 15.00 og det er noget uventet, at vi tog så mange på så kort tid," det fortæller politikommissær Peter Justesen til TV Midtvest. 

De fire personer der pustede sig til en promille på over 0,5, måtte derfor med på politistationen og have taget en blodprøve, hvorefter de efterfølgende måtte forlade stationen igen. Hos politiet kalder man det "forurogligende", at der på så kort kontroltid blev snuppet hele fire personer. 

Hver gang en person blæste over de 0,5, der er promillegrænsen i Danmark, skulle de med på stationen til en blodprøve, hvorefter de blev løsladt.

"Der var måske en halv times effektivt kontrolarbejde derude, og så fik man fire. Det er alligevel lidt foruroligende," siger politikommissæren.

To mænd og to kvinder i alderen fra 25 til 40 år måtte runde stationen - og de er nu alle frakendt kørekortet. 

Det er endnu ikke afgjort om der bliver tale om en betinget eller ubetinger frakendelse af kørekortet, det vil svarene på blodprøverne vise. Men de fire personer kan alle se frem til en bøde, der udregnes efter årsløn og promille.