"Blefjæs": Corona-provokation koster dyrt

Foto: Shutterstock

En hurtig bemærkning ender som en dyr fornøjelse for en 31-årig dansk mand.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi måtte fredag i forgange uge rejse sigtelse mod en 31-årig mand, der gjorde sig særdeles uheldigt bemærket i politiets egen baghave. Det fortæller politikredsen mandag i døgnrapporten. 

Historien starter fredag morgen i sidste uge. Omkring klokken 9.20 havde cirka ti personer samlet sig ved politistationen i Næstved, da en køreprøvesagkyndig kom forbi, fordi den sagkyndige skulle passe sit arbejde på ugens sidste hverdag.  

De nuværende restriktioner, der skal dæmpe spredningen af coronasmitten, gjorde, at den sagkyndige var iført mundbind. Dette faldt en af de cirka ti personer for brystet. Han valgte i hvert fald at komme med en bemærkning, som endte med at koste ham en sigtelsen. Da den køreprøvesagkyndige gik forbi flokken iført sit mundbind, valgte en 31-årig mand fra Kalvehave at kalde ham for "blefjæs". 

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi vurdere, at bemærkningen var egnet til at forstyrre den offentlige orden, og han blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Gik amok da han blev tilbudt hovedpinepiller

Hændelsen var dog ikke den eneste, der satte sit præg på politikredsen fredag.

Fredag klokken 18.00 kom en 31-årig mand fra Nakskov nemlig ind på skadeklinikken på Hoskiærsvej i Nakskov. Han bad om at få udleveret kanyler og morfin, som han kunne bruge som smertestillende, da han havde tandpine. Da personalet i stedet gav ham en hovedpinepille, blev han vred og opfarende, og gav sig til at slå ud efter ting.

Politiet blev tilkaldt, og den 31-årige mand blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Så havde betjentene fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi vist også fortjent at holde weekend.