Bil står i flammer - men bilens ejer tiltrækker sig al opmærksomheden

Foto: Shutterstock

Selvom hans bil stod i lys lue på en parkeringsplads, var det bilens 74-årige ejer, der vakte politiets interesse.

I går aftes fik indbyggerne i Slagelse sig noget af et syn. Pludseligt fik politiet besked om, at en bil var tæt omsluttet af flammer. Anmeldelsen satte det store beredskab i sving, da både brandvæsen og politi tændte sirenerne og kørte i fuld fart mod den p-plads, hvor bilen holdt parkeret.

Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten onsdag. 

Klokken var netop slået 19.54 tirsdag aften, da det lokale beredskab i Slagelse fik mægtigt travlt. 

Her fik politi og brandvæsen en anmeldelse om en bilbrand på en p-plads på Bildsøvej ved Næsby Strand. Iføge vidner stod en parkeret Peugeot og brændte. 

Ejer vækker mistanke

Vidnerne fik ret. Det kunne beredskabet konstateret, da de ankom til parkeringspladsen.

Her var den parkerede bil af mærket Peugeot helt omspændt af flammer. Brandvæsnet påbegyndte slukningsarbejde, imens patruljen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters forsøgte at finde ud af, hvorfor bilen pludseligt stod i flammer. 

Første skridt var at få kontakt til bilens ejer. Det lykkedes politiet, der snart fik fat i en 74-årig mand fra lokalområdet, der stod opført som ejer af den brændende bil. 

Betjentene bed dog mærke i, at manden havde sod på sig og lugtede af røg. Derfor blev han anholdt klokken 21.00 og sigtet for brandstiftelse.

Den 74-årige blev taget med til politistationen i Slagelse, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen til midnat, fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.