Bevæbnet mand røver biksen - så beder han de ansatte om en tjeneste

Foto: Shutterstock

Først røvede han forretningen, så kom han med et ønske, som man ikke hører så ofte.

De ansatte på en tankstation på Ringstedvej nær Bjæverskov og Køge fik sig torsdag noget af et chok. Allersidst på eftermiddagen kom en knivbevæbnet mand i forretningen. Røveriet forløb dog slet ikke, som man umiddelbart skulle have troet. 

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi, der måtte sende en patrulje af sted, da de modtog et opkald fra en af de ansatte på tankstationen. 

Hændelsen tog sin begyndelse klokken 17.18, hvor en mand kom ind på en tank i Bjæverskov. Han bevæbnet med en almindelig spisebordskniv truede sig til at få udleveret en pakke cigarretter, en pakke sodavand og en øl til en samlet værdi af 155 kroner. Herefter havde han et noget anderledes krav til tankstationens ansatte.

MELLEM

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller i døgnrapporten fredag, at manden bad personalet ringe til politiet. 

Herefter ventede den bevæbnede mand på stedet. Han stod ude foran forretningen indtil politiet kom og anholdt ham. Der var tale en 35-årig lokal mand, som blev sigtet for røveri og taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling.

Anklagemyndigheden vurderede herefter sagens omstændigheder, men fandt ikke grundlag for at fremstille den 35-årig i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 35-årige var påvirket af alkohol, så han blev hensat i detentionen til afrusning, hvorefter blev indlagt på hospitalet til psykiatrisk behandling.

Han er fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.