Betjent bidt af fuld kvinde: Alko-åbning i Grønland går amok

Det grønlandske politi fik travlt onsdag. Foto: Shutterstock

Onsdag formiddag blev forbuddet mod at sælge alkohol i Grønland ophævet. Det blev startskuddet til et travlt døgn hos politiet.

Politiet i Nuuk og andre grønlandske byer har haft travlt det seneste døgn. Grønland har også været ramt af coronarestriktioner som andre landet. Det har bl.a. betydet forsamlingsforbud og et forbud mod salg af alkohol. Det sidste forbud blev dog ophævet onsdag formiddag, hvilket medførte en del tumult. 

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.ag

Avisen beretter, at der onsdag klokken 10 - hvor forbuddet blev ophævet - var køer ved nogle supermarkeder i Nuuk. Politiet fortæller, at der har været lidt over 60 hændelser i døgnet efter ophævelsen. 47 af disse var alkoholrelaterede. 

Betjent blev bidt

Vagtchef Kunuk Frederiksen fortæller til avisen, at politiet havde forberedt sig ved at have ekstra mandskab på arbejde netop onsdag, hvor forbuddet blev ophævet. Betjentene har blandt andet skulle tage livtag med gadeuorden, vold med kniv og vold mod politimand i det seneste døgn. 

Han fortæller desuden, at en patrulje havde anholdt en kvinde for hærværk, fordi hun havde smadret nogle ruder. Det var kvinden dog angiveligt ikke tilfreds med. Senere bed hun en politibetjent i armen. Det betyder, at hun - udover sigtelsen for hærværk - kan se frem til at blive sigtet for vold mod tjenestemand i funktion. 

Den vilde fest bevirkede også, at mange borgere glemte at holde afstand. 

"Vi var flere gange ude ved blandt andet Pisiffik i Nuussuaq, hvor folk var stimlet sammen ude foran butikken. Og folk stod for tæt i kø i forbindelse med at salget af alkohol gik i gang," udtaler vagtchef Kunuk Frederiksen.

Heldigvis mener vagtchefen, at festen nu er ved at løje af og roen ved at indfinde sig.