Beskyder flere uskyldige borgere: Sølvfarvet bil efterlyses

Foto: Shutterstock

Torsdag blev flere borgere ramt af skud fra en hardball-pistol. Pistolen blev affyret fra en kørende bil.

Nordsjællands Politi fortæller i døgnrapporten fredag om en dramatisk hændelse, der fandt sted i Helsingør/ Humlebæk torsdag. Eller snarere: En række dramatiske hændelser.

"Flere borgere anmeldte torsdag eftermiddag, at de var blevet beskudt med en hardball pistol fra et forbipasserende køretøj mellem klokken 16.20 og 17.50," forklarer politiet. Det var både unge og ældre, der blev ramt. 

"Her er der blevet skudt mod en 15-årig ung mand fra Snekkersten ved Vestervang Kirke, en 27-årig lokal mand på Gurrevej, efter en 72-årig mand, som beskar planter i sin forhave på Gurrevej, og en 30-årig mand fra Helsingør anmeldte, at der var blevet skudt hul i hans bagrude, da han kom kørende ved pantstationen på Prøvestensvej."

"I Humlebæk blev en 21-årig kvinde fra Helsingør ramt på bagdelen af tre skud, da hun cyklede af Fredensborgvej, og en 37-årig mand fra København blev beskudt, da han ventede på toget på Humlebæk Station," skriver Nordsjællands Politi. 

Fortsatte i løbet af aftenen

Det stoppede dog ikke der. Senere på aftenen var den gal igen, ifølge politiet. 

"Senere torsdag aften blev en 45-årig mand fra Humlebæk ramt på armen og ryggen af flere hardball skud, da han gik ad Humlebæk Strandvej, ligesom en 15-årig ung mand fra Søborg blev beskudt flere gange med en hardball pistol fra en bil, der hørte rundt ved Snekkersten Havn."

Gerningsmanden eller mændene er fortsat på fri fod, derfor har politiet offentliggjort et signalement. 

"Flere af de forurettede borgere har forklaret, at skuddene fra hardball pistolen kom fra en større sølvfarvet bil. Desuden beskrives en gerningsmand som værende ca 20 år, østeuropæisk af udseende, lys i huden, klippet skaldet i siderne og med kort mørkt hår oven på hovedet, iført grå t-shirt."

Politiet oplyser desuden, at selvom flere patruljer efterfølgede kørte rundt i områderne for at finde bilen og gerningsmanden, så lykkedes det ikke. 

Ved du noget om hændelsen? Så kontakt politiet på telefon 114.