Afleverer bilen på værksted: Får den totalskadet tilbage

Genrefoto. Foto: Shutterstock

Turen på værksted kostede ham bilen.

En mekaniker havde en rigtig dårlig dag på arbejde mandag. Der gik nemlig brand i den bil, han var ude og køre en prøvetur i, i Kalundborg. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

De fik nemlig en henvendelse midt på eftermiddagen, der fik både politi og brandvæsen til at rykkke ud, da en anmelder kunne fortælle, at en bil stod og brændte ude i det fri. 

Det viste sig, at en mekaniker var ude at køre en prøvetur i bilen, da der pludselig udbrød brand i motorrummet.

Mekanikeren kom hurtigt ud af bilen og fik ringet 112, så han kom ikke til skade. Branden blev slukket af brandvæsnet, men bilen fik så store skader, at den aldrig kommer ud at køre igen.

Der var intet yderligere behov for politiet på stedet, så patruljen fortsatte til andre opgaver, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten tirsdag. 

Hård straf

Mandag sidst på eftermiddagen stoppede politiet en 52-årig mand fra Roskilde, som kørte i bil på Store Valbyvej, selvom han frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel.

Politiet sigtede den 52-årige for kørsel i frakendelsestiden, og han erkendte forholdet. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen, oplyses det.

Første gang man kører i frakendelsestiden koster det en bøde på en måneds nettoløn, men allerede anden gang man bliver dømt for kørsel i frakendelsestiden vil strafpåstanden lyde på fængsel i 10 dage.

Denne straf stiger i øvrigt i antal dage, jo flere gange man kører. Kører man tre gange uden kørekort inden for tre år kan bilen konfiskeres. Så det kan ikke betale sig at køre i frakendelsestiden.