To ældre kvinder modtog mystisk opkald - Nu advarer politiet

Politiet ønsker at sprede et helt bestemt budskab.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi Carsten Henriksen bekræfter over for Nordjyske, at der er modtaget to anmeldelser, som nærmest er identiske, da begge sager omhandler ældre kvinder fra Hobro, der har modtaget et opkald fra en mand, der forsøgte at franarre dem deres dankort samt kode. 

"Det er noget med, at han giver udtryk for, at nogen forsøger at lave svindel med deres konto, og han nu gerne vil hjælpe dem," kommer det fra vagtchefen.

Gerningsmanden formåede kun at franarre kortet fra én af de to kvinder, som han havde lovet at hjælpe, hvorefter han smuttede direkte i banken, fordi den anden hurtigt mistænkte, at der kunne være tale om bedrag og kontaktede derfor Nordjyllands Politi.

Manden, der bar mundbind, bliver beskrevet som en "pæn ung mand", hvilket er det eneste, som Nordjyllands Politi har af oplysninger. 

"Og det er med al mulig forbehold, for det er en noget ældre kvinde, der har mødt ham. Så det har vi svært ved at sige noget om," siger vagtchefen ifølge Nordjyske. 

Politiet mener, at det er meget som om, at det er den samme, der gør det, eftersom der er tale om samme fremgangsmetode, hvorfor de mener, at det er den samme mand, som står bag begge opkald. 

Politiet spreder budskab

Politiet ønsker at sprede et helt bestemt budskab, eftersom man før har set sager, hvor der bliver snydt på denne måde:

"Der kommer ikke nogen fra hverken bank eller andre myndigheder og skal have dankort, koder eller andet. Det vil på ingen måde foregå. Man må aldrig udlevere sådan noget," fortæller han. 

Han understreger derfor, at man skal tage sig i agt.