Åbner døren klokken 2.49: Det skulle han aldrig have gjort

Foto: Shutterstock

Manden skulle aldrig have åbnet sin hoveddør.

Østjyllands Politi fortæller mandag i døgnrapporten, at en mand i weekenden åbnede døren sent om natten. Det blev startskuddet til en række dramatiske begivenheder, der endte med at politiet måtte sende en patrulje afsted og gerningsmanden benene på nakken. Netop gerningsmanden er fortsat på fri fod, fortæller politiet. 

Det hele startede, da en 31-årig mand ringede natten til mandag kl. 2.49 til politiet og fortalte, at han netop var blevet udsat for vold i sit hjem tæt på Rønde. Den 31-årige forklarede, at det bankede på døren kl. 2.45, og da han åbnede, gik en mand frem i døråbningen med en spids genstand, som han stak ham i hånden med. 

Bedste ven kom til undsætning

Det er ikke for sjov, at hunden bliver kaldt for menneskets bedste ven. Det beviste den hund, der var tilstede på adressen til fulde. Østjyllands Poltii fortæller, at den 31-åriges hund stod i entreen, og da den så sin ejer blive angrebet, sprang den på gerningsmanden, som blev bidt i armen, hvorefter han hurtigt løb væk fra stedet. 

Selvom hunden reagerede lynsnart, så slap dens ejer ikke uden skader, ligesom ejeren heller ikke umiddelbart ved, hvem det var, der dukkede op ved gadedøren søndag nat. Derfor tog han straks efter hændelsen kontakt til politiet. 

Den 31-årige, der fik et mindre snitsår i hånden ved overfaldet, ringede til politiet, der kort kom til stedet. Han var umiddelbart ikke i stand til at give et signalement til betjentene, men Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til gerningsmanden.