"Åbn. Du så os" - Går amok efter biluheld

Foto: Shutterstock

Et biluheld var kun begyndelsen

En narkopåvirket mand kørte onsdag galt og angreb derefter et vidnes lejlighed i Næstved. Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten torsdag.

"Klokken 01.31 på Erantisvej i Næstved påkørte en 35-årig mand fra Næstved fire biler og derefter en hæk, så bilen satte sig fast," skriver politiet - og fortsætter: 

"Manden var spirituspåvirket og havde desuden både indtaget kokain og heroin. Da den 35-årige og en 46-årig passager kom ud af bilen uden at have fået større skader fra uheldet, opdagede den 35-årige at en beboer på Erantisvej havde fotograferet ham og uheldet. Det gjorde ham så vred, at han fandt kvindens lejlighed og sparkede døren ind, mens han råbte: – Åbn, du så os."

De fortæller videre, at kvinden blev meget bange og forskansede sig i sit soveværelse, mens den 35-årige gik rundt inde i hendes lejlighed og væltede møbler og smadrede hendes potteplante.

Truende - med dåseøl i hånden

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fortæller, at de sendte en patrulje mod stedet.

"Få minutter senere nåede politiets første patrulje frem til gerningsstedet, hvor den første, betjentene mødte, var den 46-årige passager, der truende gik frem mod patruljen med en dåseøl i hånden. Han blev overmandet og anholdt.  Derefter blev manden, der fortsat opholdt i kvindens lejlighed overmandet og anholdt, så den chokerede kvinde igen kunne komme ud af sit soveværelse."

Den 35-årige blev sigtet for vidnetrusler efter straffelovens paragraf 123, som har en strafferamme på otte års fængsel. Han blev også sigtet for husfredskrænkelse for at bryde ind i lejligheden. Og så blev den 35-årige sigtet for narko- og spirituskørsel samt for kørsel uden førerret, oplyser politiet. 

De fortæller desuden, at en visitation af passageren gav pote.

"Da den 46-årige passager blev visiteret viste det sig at han dels havde fire joints i lommen og at hans bæltespænde var en skjult kniv. Den 46-årige mand, der er fra København, blev derfor sigtet for overtrædelse knivloven og lov om euforiserende stoffer"

Den 35-årige mand bliver i løbet af torsdagen fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved.