18-årig påkørt: Ender selv med at blive anholdt

Foto: Shutterstock

Det var nok ikke sådan, at den 18-årige mand havde regnet med, at køreturen skulle ende.

I det centrale Esbjerg måtte Syd- og Sønderjyllands Politi rykke ud til et færdselsuheld.

Uheldet skete omkring klokken 16.30, da en 64-årig mand kom kørende ad Frodesgade i midtbyen, hvor han svingede til venstre mod Kronprinsensgade og her gik det galt. Den 64-årig påkørte her en 18-årig motorcyklist.

Heldigvis kom ingen af dem noget til, men især for den 18-årige, havde uheldet et noget "træls" udfald. Det skriver JydskeVestkysten.

Det var nemlig ikke en helt lovlig køretur, som han havde begivet sig ud på. Det viste sig nemlig, at der var flere problemer - heriblandt at han hverken havde motorcykel kørekort eller indregistreret den motorcykel han kørte på:

"Det viste sig, at motorcyklen slet ikke var indregistreret, og den var blevet ført på cykelstien. Manden blev desuden testet positiv i narkotest," fortæller Ole Aamann, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet kunne også konstatere, at manden kun havde kørekort til knallert. 

Så selvom han tildels var uskyldig i uheldet, så slap han altså ikke for en lille tur til politistationen. Han blev nemlig anholdt og taget med ind, for at få taget en blodprøve, som skal bekræfte narkotesten, som politiet foretog ude på ulykkesstedet. 

Resten af forseelserne blev manden også sigtet for.

Mister bilen på vej til teoriprøve

Den 18-årige mand, er ikke den eneste, der denne uge har haft en køretur med en ærgerlig udgang.

En 34-årig mand fra Hornbæk, var onsdag kl. 13.30 på vej til teoriprøve - og her blev han standset af en patrulje i et rutinetjek.

Den 34-årige havde endnu ikke generhvervet sin førerret efter en tidligere hastighedssag, hvor han blev frakendt førerretten ubetinget. Men han nåede altså aldrig frem til teoriprøven, da han endte med at måtte vinke farvel til sin bil. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Manden der blev standset på Køge Bugt motorvejen og blev vist ind på Karlslunde Rasteplads Vest, mellem Greve og Solrød. Her kunne han ikke fremvise et gyldigt kørekort og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Det var dog ikke første gang, at manden blev stoppet af politiet - faktisk var det femte gang inden for to år, at han kørte uden førerret - og dermed var reglerne i færdselsloven om konfiskation af køretøjer opfyldt.

Manden accepterede at bilen blev beslaglagt og måtte derfor se sig om, efter en anden kørelejlighed hjem. 

Når sagen senere skal afgøres ved retten, vil retten tage stilling til, om bilen skal konfiskeres endeligt. 

Udover den beslaglagte bil, kan den 34-årige se frem til en klækkelig bøde.

Politiet skriver også, at manden hellere må se at få bestilt sig en ny tid til teoriprøve - da det ikke kan betale sig at køre uden kørekort.