16-årig tvunget ned i baggagerum og kørt til øde område

Foto: Shutterstock

En 16-årig blev tvunget ned i en bils baggaerum, da han på vej hjem fra træning.

Onsdag den 21. oktober omkring kl. 20.00 blev en 16-årig dreng tvunget ned i en bils bagagerum af tre maskerede mænd i Fredericia, da han var på vej hjem fra træning. Det viste sig senere, at der var tale om en spøg. Det fortæller Sydøstjyllands Politi, der heller ikke vidste det var en joke.

Sydøstjyllands Politi satte derfor straks en efterforskning i gang for at finde frem til mændene, og via blandt andet videoovervågning lykkedes det hurtigt at finde frem til de tre mænd og herefter også til yderligere to mænd, der havde været med til at planlægge "spøgen".

De fem mænd, der er henholdsvis 16 år, 18 år, 18 år, 23 år og 25 år, er nu sigtet for hændelsen.

Skræmmer deres "ven" fra vid og sans

De er alle sammen bekendte af den 16-årige dreng, og de har forklaret, at de gjorde det som en spøg, og at de var blevet inspireret til det af en video, de havde set på de sociale medier. Alle involverede er fra Fredericia-området.

"Der er tale om en meget grov spøg, hvor en ung mand bliver tvunget ned i et bagagerum, kørt af sted i en bil, taget ud af bilen og ført ind i et skovområde af maskerede mænd, mens de taler gebrokkent engelsk til ham;" fortæller vicepolitiinspektør Frede Nissen fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: "De afslører herefter, hvem de er, og at det er en spøg. Det er selvfølgelig en lettelse for den 16-årige mand, men inden det har episoden jo fremstået virkelig for ham, og han har uden tvivl været bange og ude af sig selv under turen."

Sydøstjyllands Politi ser meget alvorligt på denne hændelse, hvor de unge mænd ikke bare har sat en skræk i livet på en ’kammerat’, men også har spildt politiets tid og skabt utryghed på den parkeringsplads, hvor de ’kidnappede’ den 16-årige dreng. Den ’spøg’ vil de nu blive stillet til ansvar for.