16-årig pige anholdt for drabsforsøg

Foto: Shutterstock

En ung pige er blevet anholdt på forsøg på manddrab, efter hun mandag aften forsøgte at kvæle en jævnaldrende pige.

Det er uvist hvad der har været skyld i at den 16-årige pige mandag aften, forsøgte at kvæle en 17-årig pige på det værested i Haderslev, hvor de begge bor. Der havde ganske vist tidligere været konflikter mellem pigerne, men episoden udsprang ikke umiddelbart fra en konflikt - men var derimod et umotiveret forsøg på manddrab, det skriver B.T.

Den 16-årige pige forsøgte at kvæle sin jævnaldrende bofælle med et reb, der angiveligt skulle være lavet af garn. 

“Der har været tidligere konflikter mellem dem, men forsøget på manddrab mandag var umotiveret,” siger Nikolaj Hølmkjær vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det var personalet på værestedet som alarmerede politiet. De fik grebet ind under episoden og tilkaldte derefter politiet. 

Den 17-årige pige overlevede episoden og er ikke i livsfare. Det var på hendes værelse at den 16-årige bofælle overfaldte hende med rebet og forsøgte at kvæle hende.

Den 16-årige pige er ved at blive mentalundersøgt, for at afgøre hvorvidt hendes mentale alder er på linje med den fysiske. Viser det sig at det ikke er tilfældet, så vil man overveje, hvordan retssagen mod pigen skal føres.

Politiet modtog anmeldelsen om overfaldet klokken 22.43 mandag