151 km/t gennem vejarbejde: Chokeret politi sender skarp advarsel

Foto: Shutterstock

Ikke alle bilister sænker farten, når de kører forbi vejarbejde.

Torsdag i sidste uge afholdte Nordjyllands Politi en hastighedsmåling på motorvej E39 ved Rasteplads Vildmosen. Der var på denne strækning nedsat hastighed til 80 km/t på grund af vejarbejde. Færdselspolitiet har netop opgjort status på kontrollen – og resultatet er ikke opløftende. Mange kørte alt for hurtigt gennem vejarbejdet.

Det oplyser lederen af politikredsens operative færdselsafdeling, politikommissær Thomas Ottesen, i en pressemeddelelse, der er blevet offentliggjort mandag. Her deler politikredsen nogle af de hændelser, der nu får dem til at advare bilister, når de kører forbi vejarbejdere, der passer dagens dont. 

Kontrollen resulterede nemlig i, at 13 bilister blev sigtet for at køre med så høj en hastighed, at der er påstand om en betinget frakendelse af førerretten. 6 bilister blev desuden noteret for en hastighed, der udløser et klip i kørekortet. Den højeste hastighed på strækningen blev målt til 151 km/t. 

Sender klokkeklar advarsel

De mange hastighedssager får politikommissæren til at løfte pegefingeren.

”Det er uansvarligt at køre for stærkt på en strækning med vejarbejde, hvor vejforholdene ikke er ordnede som følge af netop vejarbejdet. Jeg vil gerne opfordre alle trafikanter til, at man udviser særlig hensyn på sådanne strækninger, hvor personale jo også kan opholde sig, fordi de passer deres arbejde,” siger Thomas Ottesen, der understreger, at det er vigtigt, at man hele tiden er opmærksom på skiltningen. 

Vejarbejde betyder i øvrigt, at reglerne skærpes, og det vil sige, at en overskridelse af fartgrænsen på over 40 procent, i denne aktuelle kontrol svarede det til en fart på 112 km/t, udløser en betinget frakendelse.