Kan forfølge dig i flere år: Tager nu nyt 'våben' i brug

Foto: Shutterstock

Fra i dag af kan det få endnu større konsekvenser, hvis man opfører sig voldeligt i nattelivet

Nu får politiet et nyt våben, som de kan bruge i kampen mod voldelige og utryghedsskabende personer, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt i nattelivet. Det fortæller Rigspolitiet i et opslag på Facebook. 

 

 

"En tur i byen med vennerne skal være festlig, fornøjeligt og ikke mindst tryg. De få personer, der skaber utryghed ved at begå vold eller anden alvorlig kriminalitet i nattelivet, kan fremover blive udelukket fra overhoved at vise sig i byen efter midnat," skriver politiet.

 

De nye regler, der træder i kraft i dag, gør det muligt for domstolene at udlukke personer fra at deltage i nattelivet i op til flere år. Det drastiske skridt kan tages, hvis personerne  har begået vold eller anden alvorlig kriminalitet i netop nattelivet. 

Kan vare flere år

Rigspolitiet fortæller, at udlukkelsen kan vare i flere år. 

 

"Fra i dag har domstolene fået mulighed for at idømme personer, der har begået vold eller anden alvorlig kriminalitet i nattelivet et forbud mod at deltage i byens liv ud på de små timer i op til to år," skriver Rigspolitiet, inden de fortsætter: 

 

"Det betyder, at de dømte ikke må besøge serveringssteder som eksempelvis barer og bodegaer i tidsrummet mellem midnat og klokken fem om morgenen. Forbuddet gælder hele landet."

 

Rent praktisk skal det fungere på den måde, at politiet oprette konkrete zoner, som de udlukkede ikke må færdes i. 

 

"Hos politiet får vi samtidig mulighed for at oprette nattelivszoner, hvor de personer der er idømt et nattelivsforbud ikke må opholde sig eller færdes i nattetimerne. Det kan være en gade med mange beværtninger eller et festivalområde."

 

Man vil kunne holde sig opdateret om de enkelte nattelivszoner på politi.dk, oplyses det desuden.