Halter rundt på brækket ben - Men ejer nægter alligevel at ringe til dyrlægen

Det skal understreges, at dette ikke er den killing, som er omtalt i historien. Foto: Shutterstock

Det fik store konsekvenser for den lille killing, at ejeren ikke ville tage kontakt til dyrlægen

En kvinde er blevet idømt bøde for groft uforsvarlig behandling af sin killing. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. Organisationen blev trukket ind i sagen gennem både deres vagtcentral og via besøg fra en kredsformand. Lige lidt hjalp det dog

 

"I begyndelsen af september blev der i retten i Århus afsagt dom i sagen om en kvinde, der havde ladet sin killing gå rundt på et brækket ben i en uge uden at tage den til dyrlægen for behandling," skriver Dyrenes Beskyttelsen - og forklarer yderligere:

 

"Killingen var sprunget ud af et tagvindue og var i den forbindelse kommet til skade med sit ben. Men ejeren mente ikke, at der var grund til at få killingen undersøgt, da den ifølge hende ikke udviste tegn på smerter"

 

Organisationen fortæller yderligere, at kvinden endte med at få besøg af politiet

 

"Trods opkald til vores vagtcentral og besøg fra vores frivillige kredsformand nægtede ejeren at tage killingen til dyrlæge. Det var først, da politiet opfordrede hende til at få killingen undersøgt, at hun tog ansvar"

Gik i over en uge

Killingen overlevede desværre ikke sine skader

"Hos dyrlægen kunne det hurtigt konstateres, at killingen havde et komplet brud på bagbenet, og den måtte derfor aflives. Dermed er der ingen tvivl om, at der var tale om grov vanrøgt ved at nægte killingen dyrlægebehandling, da ulykken indtraf," fortæller Dyrenes Beskyttelse

 

Retten i Århus har nu idømt kvinden en bøde på 10.000 kr. for groft uforsvarlig behandling af killingen

 

Dyrenes Beskyttelse fortæller, at organisationen er tilfredse med dommen:

 

"Ifølge dyrevelfærdsloven skal alle dyr behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse og angst. Med denne dom er det slået fast, at kvinden ikke har levet op til sit ansvar ved at lade killingen gå med et ubehandlet benbrud i over en uge"