Fodboldfejringer kan blive en dyr fornøjelse for bilejere

Foto: Shutterstock

Der er fest i gaderne, når Danmark spiller ved Europamesterskaberne i fodbold, men desværre har festlighederne vist sig at gå ud over både kørende og parkerede biler.

Onsdag spiller Danmark semifinale ved Europamesterskaberne i fodbold mod England, og skulle danskerne gå hen og vinde er der garanti for fest i gaderne landet over. Men det har hidtil desværre ikke været uden omkostninger for nogle uheldige bilejere.

Midt i EM-fejringerne er flere personer nemlig set udøve skader og hærværk på både kørende og parkerede biler, og som bilejer skal man være forberedt på, at mens eventuelle skader dækkes, hvis man har tegnet de rigtige forsikringer, dog ikke kommer uden en udgift. Det forklarer skadechef i Autoskade hos Gjensidige, Karsten Moos, i en pressemeddelelse. 

”Har man sin bil forsikret hos Gjensidige med en kaskoforsikring, får man selvfølgelig dækket eventuelle skader, hvis uheldet skulle være ude i forbindelse med gadefejringer, men man vil skulle betale en selvrisiko,” siger Karsten Moos i pressemeddelelsen fra Gjensidige Forsikring. 

Gælder særligt i byerne

Som bilejer i byerne kan det derfor være en god ide at forberede sig inden Danmark spiller, og det kan man ifølge Karsten Moos primært gøre på flere måder.

”Mit klare råd vil være, ikke at parkere sin bil på de gader, hvor vi har set store folkemængder feste i løbet af EM-slutrunden, ligesom man bør forsøge at køre uden om de begejstrede folkemængder, fremfor nødvendigvis at køre den vej man plejer. På den måde er der mindre risiko for, at ens bil bliver udsat for skader, og at man som bilejer selv ender med en regning,” siger Skadechef i Autoskade, Karsten Moos.

Tal fra Gjensidige viser, at skader forårsaget ved eksempelvis personer på biltage har skadeomkostninger for mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Sådan dækker forsikringen

Da eventuelle gerningspersoner til skader muligvis ikke giver sig til kende, skal man som bilejer bruge sin kaskoforsikring.

  • Kaskoforsikring: Den dækker i udgangspunktet skader, man har fået på egen bil, hvis den skyldige ikke har givet sig til kende. Dog skal man betale en selvrisiko. Har man ikke en kaskoforsikring til sin bil, må man selv betale udgifterne til reparation af bilen.

"Selvrisikoen er det beløb, der bliver trukket fra udbetalingen. Hvis det koster 3.000 kroner at få repareret bilen, og man har en selvrisiko på 2.000 kroner, får man dækning på 1.000 kroner. Kan du derimod identificere gerningspersonerne, og få deres oplysninger, er det i stedet deres egen forsikring der skal dække omkostningerne," skriver Gjensidige.