Politiet advarer mod farligt røg: Søg straks inden døre

Foto: Shutterstock

En brand udvikler lige nu farligt røg

Opdateret:

 

Ved middagstid torsdag oplyser politiet, at branden nu er under kontrol og ikke længere udvikler sundhedsskadelig røg. Nu kan lokale borgere igen bevæge sig udenfor. 

Herunder fremstår artiklen, som den gjorde ved udgivelse

 

----

 

Torsdag har Syd- og Sønderjyllands Politi sendt en beredskabsmeddelelse på gaden. Årsagen er, at en brand lige nu udvikler farlig røg. 

 

"Der er brand i virksomheden Amnicon på Stødagervej 6, 6400 Sønderborg. Branden udvikler røg, der er sundhedsskadelig ved indånding," oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne i et opslag på Facebook. 

 

Politiet har en helt klar opfordring til personer, der bor eller opholder sig i det berørte område. 

 

"Personer i det berørte industriområde, hvor røgfanen rammer, skal holde sig væk fra røgfanen og skal gå inden døre, lukke døre og vinduer og søge information hos DR og TV2."

Disse gader ramt

Hvis man allerede har indåndet røgen, bør man straks tage til lægen, fortæller politiet. 

 

"Såfremt personer har indåndet røg, skal de søge læge," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, inden de kommer med en klokkeklar opfordring til de lokale. 

 

"Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området."

 

De slår desuden fast, at der udsendes yderligere informationer via Danmarks Radio, TV2, på tekst-tv og politi.dk. Desuden fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi, at de allerede planlægger at udsende endnu en beredskabsmeddelelse torsdag. 

 

Advarslen vedrører industriområdet, hvor røgfanen rammer. Dette er området Omfartsvejen(nord) – Ellegårdsvej(øst) – Damgade – Stødagervej(syd) – Kærvej(vest), fortæller politiet