Politiet advarer danskerne: Pas på denne slags svindel

Foto: Shutterstock

I forbindelse med, at alle brugere af NemID inden længe skifter til MitID, advarer Københavns Politi nu mod svindel.

Der skal ikke lægges skjul på, at mange danskere dagligt benytter sig af NemID. Men det vil snart være slut for flere af dem, da de første danskere inden længe vil overgå til MitID, som skulle være en mere sikker løsning end NemID. 

Men forud for overgangen til MitID, er flere tusinde allerede blevet bedt om at opdatere sine detaljer i NemID, hvilket svindlerne allerede har opdaget.

Det skriver Københavns Politi i et opslag på Twitter, hvori de advarer om nedenstående e-mails, som man kan risikere at få tilsendt. 

"De er begyndt at sende e-mails, der skal franarre fortrolige oplysninger fra borgere," skriver Københavns Politi på Twitter. 

I opslaget har de endvidere tilføjet et billede, der viser en e-mail, der er blevet tilsendt med emnet "Bekræft dine oplysninger". Der står videre skrevet, at man skal opdatere sit NemID eller opsparingskonto, men disse mails kommer ikke fra Nets. 

Københavns Politi opfordrer til, at man undlader at besvare e-mailen samt undlader at klikke på links. 

Københavns Politi skriver videre:

"Du skal aldrig tage billeder af dit NemID-nøglekort og sende det til nogen. Du kan downloade app’en Mit digitale selvforsvar, hvis du vil modtage advarsler og gode råd mod svindel."