Tyveribølge rammer område: Biler ryddet for værdier

Foto: Shutterstock

Politiet vil gerne tale med personer, der har set noget mistænkeligt i området

Onsdag blev Midt- og Vestsjællands gjort opmærksom på, at der var blevet sjålet genstande fra en del biler i den sjællandske by Solrød. Det fortæller politiet i døgnrapporten

"Fra kl. 15.43 og de næste par timer fik politiet fire anmeldelser om tyveri fra personbiler, der havde holdt parkeret på enten Silovej eller Tåstrupvej, Karlslunde. Fælles for anmeldelserne var, at en siderude var blevet knust, hvorefter effekter fra bilens kabine var blevet stjålet," skriver Midt- og Vestsjællands Politi - og fortsætter: 

"Tyverierne var sket i tidsrummet kl. ca. 13.00 – 16.00, men uden at nogen har bemærket noget i forbindelse med tyverierne, som bilejerne har opdaget efterfølgende."

Det var dog ikke slut der. Anmeldelserne fortsatte med at tikke ind onsdag eftermiddag. 

Mistænksom bil

Det fortæller politiet videre i døgnrapporten

"Også i løbet af eftermiddagen fik politiet yderligere to anmeldelser om tyveri fra køretøjer, der havde været parkeret på hhv. Østre Grænsevej og Østre Strandvej, Solrød. Også i disse to sager var en siderude blevet knust, så tyven kunne skaffe sig adgang til bilens kabine for at stjæle."

Ved disse tyverier var der dog en BMW, der gjorde en af bilejerne mistænksom

"Heller ikke i disse sager har nogen bemærket noget konkret til tyven, men en bilejer undrede sig dog over en sølvgrå, ældre BMW på Østre Grænsevej tæt på andre parkerede biler. Heri sad to mænd, der ifølge bilejeren så ud til at sidde og kigge ud i luften. Hvorvidt disse to mænd har noget gøre med indbruddene i strandområdet eller ved kalkgraven at gøre, ved politiet ikke," understreger Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

  • Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
  • Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
  • Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.
  • Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Tyverierne fandt sted i området omkring Karlstrup kalkgrav, Karlslunde / Østre Grænsevej / Østre Strandvej, Solrød – Solrød

Politiet fortæller i samme ombæring, at de gerne modtager oplysninger om mistænkelige personer eller køretøjer, der måtte være set i de områder, hvor der er blevet begået indbrud i biler onsdag eftermiddag. Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.