Tror ikke sine egne øjne: Finder halvanden million i bærepose

Foto: Shutterstock

Posen var stopfuld

"En 35-årige serber blev udtaget til kontrol ved grænsen i Frøslev. Nu må hun aldrig komme tilbage til Danmark igen.

En 35-årig serbisk kvinde bosat i Tyskland er i dag ved Retten i Sønderborg idømt 2½ års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandig. Kvinden blev den 28. marts i år udtaget til kontrol af Toldstyrelsens personale ved grænsen i Frøslev.

I bilen fandt de en pose med 232.000 Euro i falske 100 Euro sedler. Det svarer til cirka 1½ million danske kroner. Herefter tilkaldte de Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest), som har efterforsket sagen.

Kvinden modtog dommen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi

Advarer

Tidligere på måneden måtte samme politikreds advare, da der har været mange falske pengesedler i omløb. Udover et par enkelte Euro, har der dog langt overvejende været tale om falske danske kroner. Det advarede Syd- og Sønderjyllands Politi om tidligere i september

"Politikredsen har i år foreløbig modtaget 25 anmeldelser, hvoraf de ni er foretaget i august måned. I langt hovedparten af sagerne har der været tale om, at personer har betalt med falske 1.000-kronesedler," skriver politiet i en advarsel - og fortsætter:

"I langt hovedparten af sagerne har der været tale om, at personer har betalt med falske 1.000-kronesedler. I enkelte tilfælde har der været tale om falske 500-kronesedler, ligesom der også har været enkelte sager om falske Euro-sedler i år"

TRYK HER OG LÆS FLERE AF DØGNETS SPÆNDENDE HISTORIER