Ringer selv til politiet - Men betjentene lugter straks lunten

Foto: Kim Matthai Leland

De tror ikke på mandens forklaring

En mulig flugtbilist blev onsdag sigtet for falsk anmeldelse efter en hændelse på Omfartsvejen i Holbæk. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i torsdagens døgnrapport. 

"Kl. 08.47 onsdag morgen skete et sammenstød imellem to biler på Omfartsvejen i Holbæk i forbindelse med overhaling. En 36-årig kvinde fra Holbæk kom kørende i østlig retning, da hun blev overhalet af en bilist, som i forbindelse med kørsel tilbage i egen vognbane trak ind foran den 36-årige, så der skete sammenstød," skriver politiet - inden de fortsætter: 

"Den overhalende bilist standsede ikke efter uheldet, men fortsatte videre frem. En patrulje kørte tilfældigt forbi lige efter og blev prajet af den 36-årige, som anmeldte uheldet med den flygtede part. Den 36-årige var uskadt, men hendes bil fik en bule på fronten."

Politiet undersøgte sagen og fandt frem til, at den flygtende bil, som havde været forbi en vaskehal i Holbæk.

Ringer selv

Lige da politiet skulle til at tage kontakt til bilens ejermand, så ringede han selv til dem. 

"Patruljen fandt frem til registreringsnummeret på bilen og ville tage kontakt til bilejeren. Det nåede politiet dog ikke, da bilejeren, en 46-årig mand fra Holbæk, selv ringede til politiet for at anmelde sin bil stjålet."

"Patruljen kørte til bilejerens adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Bilen havde ejeren selv fundet frem til nu holdt på Fælleden i Holbæk. Den 46-årige fastholdt, at den havde været stjålet."

Den forklaring troede betjentene fra Midt- og Vestsjællands Politi dog ikke helt på.

"Ud fra vidners forklaring og overvågning fra vaskehallen fandt politiet grund til at tro, at den 46-årige havde kørt bilen på omkring uheldstidspunktet. Han blev sigtet for falsk anmeldelse, og for at være flygtet fra et færdselsuheld, hvilket han nægtede. Politiet arbejder videre med at dokumentere omstændighederne, hvorefter den 46-årige vil høre mere i sagen."