Politiet udsender pressemeddelelse: Søg læge

Foto: Presse-fotos.dk

I forbindelse med en kraftig brand har der været et ætsende kemikalieudslip, som farver vand rødt samt ætser ved berøring.

I løbet af natten til torsdag måtte 70 brandfolk hoppe i tøjet for at få en ild unnder kontrol, der var brudt ud på fabrikken Atlantic Saphhire. Men det medførte en lavtliggende røg nær Hvide Sande, hvorfor borgerne blev bedt om at lukke døre og vinduer. 

Man måtte sågar evakuere flere husstande i forbindelse med branden.

I kølvandet af branden kan man også risikere at se rødt vand i nærheden af byen, hvilket man dog ikke skal nærme sig under nogen omstændigheder. 

Vandet i Ringkøbing Fjord, som nu har fået et rødligt skær, kommer som følge af et giftigt kemikalieudslip efter branden."

"Det røde vand kan være ætsende ved berøring og derfor skal alle surfere, badende mv. søge på land," melder Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Torsdag aften tilføjer Midt- og Vestjyllands Politi, at hvis man har været i fjorden fra Langsand i Hvide Sande og ned til Karen Brands Vej samt har været i kontakt med kemikalikerne, at man ikke skal bevæge sig i badevandet igen. 

Badevandet indeholder nemlig det farlige stof jernklorid: 

"Hvis man har været i berøring med jernklorid og der opstår akut åndenød skal man kontakte læge. Såfremt man har fået jernklorid på sig skal man gå i bad og vaske sit tøj. Hvis man efterfølgende mærker svie, kløe eller udslæt, er der ikke grund til at gøre yderligere. Kontakt eventuelt egen læge," skriver politiet i en pressemeddelelse.

Personer i området bør for alt i verden undlade at bade i vandet.