Peter Madsen skal for retten igen

Foto: Dplay

Nu er der nyt i sagen om drabsdømte Madsen, der stak af fra Herstedvester.

Nu fortæller anklagemyndigheden ved Københavns Politi, at de er klar til at indlede sagen mod drabsdømte Peter Madsen, der for en kort stund lykkedes med at flygte fra fængslet sidste efterår. 

I samme ombæring har anklagemyndigheden offentliggjort de seks forhold, som retten skal træffe afgørelse om. 

"Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har nu indbragt straffesagen mod en 49-årig mand, som flygtede fra Anstalten ved Herstedvester den 20. oktober 2020, for Retten i Glostrup. Den flygtende afsoner blev anholdt kort efter," skriver anklagemyndigheden. 

"Den 49-årige mand blev kort efter flugten anholdt af Københavns Vestegns Politi på Nyvej i Albertslund – ikke langt fra fængslet i Herstedvester – og af sikkerhedsmæssige årsager bevogtet af en stor politistyrke i nogen tid, fordi han var iført et bombe-lignende bælte."

Seks forhold

Anklagemyndigheden fortæller, at  man med en retsmødebegæring, da det er en tilståelsessag, har indbragt seks forhold efter straffeloven for Retten i Glostrup. 

De seks forhold er:

  • Forhold 1: Fangeflugt (§124, stk. 1)
  • Forhold 2 og 3: Trusler og ulovlig tvang mod to ansatte i fængslet (§119, stk. 1 og §260, stk. 1, nr. 1), der blandt andet blev truet med en bombe (attrap) og tvunget til at lukke ham ud af fængslet
  • Forhold 4: Trusler mod yderligere to ansatte i fængslet (§119, stk. 1), som han truede med at skyde (attrap) på Nyvej
  • Forhold 5: Trusler på livet og forsøg på ulovlig tvang (§266 og §260, stk. 1, nr. 1) mod føreren af en bil, som han forsøgte at true til at køre væk – hvilket blev forhindret af politiet
  • Forhold 6: Trusler mod tre politibetjente (§119, stk. 1) med bombebælte (attrap) ved anholdelsen.  

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om, at der blandt andet sker konfiskation af en pistol, sprængstof og et bælte med sprængstof – alt attrap. Det oplyses desuden, at der er endnu ikke fastsat et tidspunkt for retsmødet.