LIGE NU: Mette Frederiksen truet på livet

Foto: Shutterstock

Statsministeren har modtaget dødstrusler.

En 26-årig mand blev ved et grundlovsforhør i dag i Retten i Aalborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for alvorlige trusler mod statsminister Mette Frederiksen. Det oplyser Nordjyllands Politi fredag.

Nordjyllands Politi skred i går, 28. januar 2021 kl. 20.40, til anholdelse af en 26-årig mand fra Hobro-området. 

Anholdelsen skete, da den 26-årige mand via sociale medier havde fremsat trusler på livet mod statsministeren, fortæller Nordjyllands Politi fredag midt på eftermiddagen. 

Truer Mette Frederiksen på livet

Truslerne var af sådan en karakter, at de ikke kunne ignoreres, fortæller en politiinspektør. 

”Trusler af den kaliber mod statsministeren er særdeles alvorlig. Og derfor har vi i går anholdt og sigtet manden for disse trusler,” siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø. 

Den 26-årige mand er sigtet for at overtræde straffelovens § 266 og § 119, stk. 1 vedrørende trusler, ligesom han er sigtet jf. straffelovens § 115, der kan give strafskærpelse på indtil det dobbelte, fordi truslerne i den konkrete sag er fremsat mod statsministeren. 

”Dét understreger alvorligheden af sagen. Trusler på livet og lignende mod dem, der fører regeringen, er helt uacceptabel, og det skal man afholde sig fra. Gør man det alligevel, skal man påregne at blive anholdt og varetægtsfængslet,” understreger politiinspektør Claus Danø.