Helt unge piger krænkes nær skole: Nu vil fædre beskytte dem

Foto: Shutterstock

To fædre fra Fløng har udviklet et sms-system, der skal hjælpe med at beskytte byens unge.

Nu trækker forældrene i den lille sjællandske by Fløng tættere sammen. Tidligere på året skabte det overskrifter landet over, da det kom frem, at piger helt ned til 6. klasses-alderen blev udsat for seksuelt krænkende opførsel, hvor de bl.a. blev trukket ind i nogle buske nær skolen og tilbudt penge for at vise sig frem med mindre tøj på. 

Den sag kan du læse mere om lige her: 

Det vakte stor harme og fik bl.a. politiet til at patruljere mere i området. Det fik dog ikke forældrene til at føle sig trygge. Derfor er to fædre nu gået sammen med den lokale ungdomsklub. De har sammen skabt et såkaldt "tryghedssystem", der skal hjælpe med at beskytte de unge og få deres forældre til at føle sig trygge. Det fortæller TV2 Lorry. 

Skal hjælpes ved utryghed

Indtil videre har 120 lokale forældre meldt sig til at være en del af "tryghedssystemet". De er alle medlemmer af en lukket Facebook-gruppe, der er samlingspunktet for systemet. Det fungerer sådan, at når en ung er udsat for noget utrygt, så skriver de en sms til et telefonnummer om, hvor de befinder sig. Kort efter genererer systemet så et opslag på Facebook, der fortæller de mange forældre, hvor de skal søge hen for at hjælpe. 

"Da vi blev gjort opmærksomme på ,at der var utryghed her i Fløng, hvor vi bor, så henvendte vi os til den lokale ungdomsklub nær Fløng Skole, og så tilbød vi at lave det her system, så unge kan etablere voksenkontakt hurtigt, hvis de føler sig utrygge," udtaler Anders Christensen, som er en af de fædre, der står bag systemet.

 Københavns Vestegns Politi fortæller til TV2 Lorry, at man støtter det nye alarmsystem, men kun så længe, at det ikke fører til selvtægt.