Har været efterlyst i en måned: Nu er 8-årige Malua genforenet med sin mor

Foto: Shutterstock

Otte-årige Malua har været efterlyst siden den 5. december - men nu er hun langt om længe hjemme hos sin mor igen.

Den otte-årige pige, som Midt- og Vestsjællands Politi har haft efterlyst siden 5. december, er nu igen forenet med sin mor og har det godt.

Efter godt en måneds efterlysning kom den otte-årige pige, som forsvandt sammen med sin far den 4. december, i dag igen hjem til sin mor, der har den fulde forældreret.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Pigen havde den 4. december samvær med sin far i Roskilde, men blev ikke som aftalt afleveret tilbage til moderen. Midt-  og Vestsjællands Politi udsendte den 5. december en efterlysning efter faren. Der er løbende kommet en række henvendelser fra offentligheden, men det har ikke været muligt, at fastslå, hvor pigen og hendes far befandt sig.

Afleveret hos familiemedlem

Søndag valgte faren imidlertid at aflevere pigen hos nogle familiemedlemmer på Sydsjælland. Hun blev derefter forenet med sin mor. Hun er glad for at være hjemme igen og har det efter omstændighederne godt. 

Faren har været fængslet in absentia for unddragelse af forældremyndigheden. Politiet eftersøger ham fortsat og han vil blive sigtet og fremstillet for en dommer, når han pågribes.

Politiet har ikke for nuværende nogen viden om, hvor pigen har befundet sig i den mellemliggende periode og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen. Politiet anmoder de medier, der har bragt efterlysningen, om at fjerne den samt fotoet af pigen. 

 

Ifølge politiets opdatering på Twitter, så har pigen det efter omstændighederne godt.