Græder krokodilletårer over indbrud

Foto: Shutterstock

Ved første øjekast var en 45-årig rigtig træt af, at han havde haft indbrud i sit hus.

En sag fra Ribe udviklede sig noget anderledes, end anmelderen havde forestillet sig. Det fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi fredag. 

"En 45-årig mand fra Ribe er rigtig ked af at have haft indbrud," skriver politikredsen, der har efterforsket indbruddet, inden de tilføjer: 

"Bare ikke ked af det på den måde indbrudsofre almindeligvis oplever situationen."

Manden anmeldte i februar i år, at der havde været indbrud i hans villa. En patrulje kunne også konstatere, at der var knust en rude i en dør. Fra villaen var der forsvundet designlamper og mærkevare elektronik til en værdi af over 100.000 kr.

Syd- og Sønderjyllands Politi indhentede i forbindelse med den videre efterforskning blandt andet videoovervågningen fra en nærliggende virksomhed.

Tilstår

Her påkaldte en forbipasserende bil med trailer sig opmærksomheden. 

Politiet fandt frem til ejeren, en 35-årig mand fra Bramming, og ransagede hans bopæl. Det viste sig, at de fleste af tingene fra indbruddet befandt sig der, og manden erkendte også indbruddet.

Men der stoppede sagen ikke, for efterforskningen af tyven viste også, at han havde haft kontakt med ejeren af villaen, og at indbruddet var aftalt de to imellem. Det har både anmelderen og den 35-årige mand nu tilstået. 

Ejeren af villaen er sigtet for forsikringsbedrageri og falsk anmeldelse, mens den 35-årige er sigtet for medvirken til bedrageri. Sagen er nu overdraget til anklagemyndigheden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.