Forsøgte at dræbe med kage

Foto: Shutterstock

Det er fristende at sige 'ja tak' til et stykke kage, men i dette tilfælde ville det have været bedre at takke nej.

I den sidste halvdel af året i 2018, var en mand i starten af 70’erne indlagt over en længere periode, hvor hans tilstand flere gange blev kraftigt forværret. Det skriver Ritzau.

Manden blev indlagt den 29. juli 2018, på Sønderborg Sygehus. Her blev han senere overført til Odense Universitetshospital - og yderligere en måned senere, måtte han overflyttes til Rigshospitalet. 

Når man er indlagt så længe på hospitalet, så er det jo dejligt med besøg fra ens nærmeste. Mandens hustru gennem 45 år, besøgte trofast sin mand med jævne mellemrum. Ved næsten alle besøg medbragte hun hjemmebag, for hun vidste at hendes mand havde en svaghed for søde sager. 

Livsfarligt bagværk

Alle ved at kage ikke er det sundeste at indtage, men lige netop disse kager, viste sig at være livsfarlige - det indeholdt nemlig ikke kun sukker. 

Den nu 66-årige hustru, Renate Christa Bach, havde nemlig tilføjet en ekstra ingrediens til det hjemmelavede bagværk. I kagerne havde hun tilføjet medikamentet baclofen, som er et muskelafslappende middel, men som i større doser kan være livsfarligt.

Så selvom kagerne udadtil lignede en kærlig tanke og omsorg for sin syge mand, så forsøgte Renate faktisk at slå sin mand ihjel.

Det var lægerne på Rigshospitalet, som fattede mistanke om, at der var noget helt galt når hustruen havde været på besøg. De så hurtigt en sammenhæng mellem hendes besøg og mandens voldsomt forværrede tilstand. Flere gange var hans tilstand så alvorligt forværret, at han ifølge anklageskriftet i flere tilfælde, blev dybt bevidstløs med minimal hjerneaktivitet og var i livsfare. 

I midten af november gik manden endnu engang i koma, efter et besøg fra sin betænksomme hustru, som igen havde medbragt kage. Derfor tog Rigshospitalet en prøve af mandens maveindhold, urin og blod. De viste den uhyggelige sandhed.

Efterfølgende indsatte Rigshospitalet en vagt og hans alvorlige anfald klingede herefter af. 

Stor overraskelse

I december sidste år, blev Renate idømt syv års fængsel for drabsforsøg. Hun har under hele sagen nægtet sig skyldig, og ankede straks dommen til Vestre Landsret. I dag bliver der taget hul på sagen, hvor hun nu ønsker at blive frifundet. 

Ifølge Renates mand og datter, tog hun baclofen, da hun lider af sygdommen Parkinsons. Overraskelsen var derfor stor, da det i byretten kom frem, at hun slet ikke lider af sygdommen. 

Det er uvist hvorfor kvinden skulle ønske sin mand død. Ægteparrets familie, datter og venner, kan kun berette om et ægtepar som elsker hinanden højt. 

“Jeg vil sige, at jeg elsker min mand højt, så hvorfor skulle jeg gøre det,” sagde kvinden ifølge JydskeVestkysten i retten.

Der forventes at afsiges dom i sagen den 24. september.