Far hjælper Bilka-tyv med at stikke af

Foto: Shutterstock

Et butikstyveri i Bilka udviklede sig dramatisk.

Østjyllands Politi fortæller i døgnrapporten torsdag om en hændelse, hvor en butikstyvs far hjalp sin datter med at stikke af fra Bilka. 

Politiet forklare, at en patrulje kørte til Bilka i Tilst onsdag omkring klokken 17.06, da vagterne havde pågrebet en kvindelig butikstyv, som var udadreagerende. Da betjentene kom frem stod vagterne imidlertid med en 61-årig mandlig butikstyv, som de udpegede som medskyldig til tyveriet.

Butiksvagten forklarede til betjentene, at han havde observeret en kvinde og den 61-årige mand gå rundt og stjæle tøj og makeup fra butikken.

Nogle ting lagde de i kvindens bæltetaske, mens andre kom i en lædertaske, de også havde taget i butikken. Efter kasselinien gik manden og kvinden hver sin vej, og vagten tog kontakt til kvinden. Kvinden var blevet aggressiv og udadreagerende og havde ringet efter sin far. Da den 61-årige mand ankom, lykkedes det kvinden at slippe væk, mens vagterne tilbageholdt manden til politiet ankom.

Den 61-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Fuld mand laver ballade

Et andet sted i politikredsen ville en beruset mand ikke forlade togkupé, fortæller Østjyllands Politi. 

En patrulje blev onsdag kl. 15.22 sendt til Banegårdspladsen, hvor en togkontrollør havde bedt om hjælp til at få en beruset mand til at forlade togkupéen. Manden nægtede at forlade toget og var generende for de øvrige passagerer.

Da betjentene kom frem fulgte manden dog frivilligt med. Han havde imidlertid ikke noget ID på sig, og kom derfor en tur med på politistationen med henblik på at fastslå hans identitet.

Manden viste sig at være en 34-årig mand fra Litauen, og han blev tildelt en straksbøde på 500 kr. for ikke at medbringe ID, oplyser politiet i døgnrapporten.