Færgetur koster ældre mand 27.000 kroner

Foto: Shutterstock

Det blev en rigtig dyr "fornøjelse" for en ældre herre, der tog færgen til Rødbyhavn.

En 75-årig måtte i går betale en månedsløn for en tur med færgen. Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten. 

Politi og Toldstyrelsen havde mandag eftermiddag en kontrol af de rejsende i Rødbyhavn, og en udenlandsk bil med en 75-årig udenlandsk mand ved rattet blev tjekket.

Det viste sig, at den 75-årige havde medbragt en butterflykniv og en signalpistol med tyve patroner, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Det koster en bøde på 6.000 kroner.

Desuden havde den 75-årige et større beløb i euro med sig, men overfor Toldstyrelsen havde han ikke deklareret det fulde beløb. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af toldloven, og han står til en bøde på 21.000 kroner for denne overtrædelse.

Bevæbnet mand stikker af

Et andet sted i politikredsen - Næstved - gjorde en mand sig også uheldigt bemærket. Det førte til en politijagt. 

Tirsdag klokken 1.32 kørte en politipatrulje i Næstved, og på Marskvej besluttede betjentene at lave et rutinetjek af en bil. Føreren forsøgte først at køre fra politiet, men blev kort efter standset på Fabriksvej.

Det var en 23-årig mand fra Skælskør, som blev anholdt og sigtet for at køre over for rødt lys, for ikke at rette sig efter politiets anvisninger, og da det viste sig, han ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. I bilen fandt politibetjentene en ulovlig foldekniv, og den 23-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den 23-årige blev løsladt igen klokken 3.11. Ejeren af bilen, en 23-årig kvinde fra Ringsted, blev sigtet for at have overladt sin bil til en person, der ikke havde kørekort.