En bemærkning får drenge til at slå løs på ældre mand

Foto: Shutterstock

Bemærkningen fik de to teenagere til at overfalde den 64-årige

En ældre mand blev søndag udsat for vold, da han - ifølge mandens egen forklaring - påtalte at to unge cyklede i den forkerte side af vejen. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten mandag. 

"Klokken 20.31 fik politiet en anmeldelse fra en 64-årig mand fra Roskilde, der kom kørende ad Klosterengen på cykel. I modsatte retning kom to yngre mænd ligeledes på cykel, og da de kørte i den forkerte side af vejen, påtalte den 64-årige dette over for dem."

Noget kunne dog tyde på, at de unge mænd ikke brød sig om den besked.

"Dette resulterede i, at der opstod tumult, og den 64-årige blev tildelt flere spark på kroppen, mens han lå ned. Politiet kom til stedet, hvor en 18-årig og en 16-årig mand fra Roskilde blev anholdt og sigtet for grov vold mod den 64-årige."

De to unge mænd blev begge afhørt til sagen og herefter løsladt. Politiet underrettede de sociale myndigheder og en værge til den 16-årige. Omstændighederne omkring sagen skal nu undersøges nærmere, understreger Midt- og Vestsjællands Politi. 

Rammer betjent under flugtforsøg

En spiritusbilist påkørte søndag en betjent under en flugt. Det skete på Høng Landevej ved Høng og Kalundborg. 

"Klokken 01.52 blev en personbil standset på Høng Landevej ved Løve i en rutinekontrol. Føreren, en 20-årig mand fra Albertslund, viste sig at være spirituspåvirket og blæste i alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Da betjenten erklærede den 20-årige for anholdt, blev han usamarbejdsvillig og nægtede at stige ud af bilen."

Den unge bilist brød sig ikke om betjentenes henstilling, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi. Politifolkene åbnede bildøren for at assistere manden i at følge med, men så satte han sig til modværge.

"Mens betjentene forsøgte at få føreren ud af bilen, kørte den 20-årige fremad, så den ene betjent blev ramt på sin arm af bilen. Den 20-årige kørte herefter fra stedet mod syd. Betjenten var ikke kommet alvorligt til skade, så patruljen eftersatte det flygtende køretøj. Efter nogle få hundrede meter standsede bilen af sig selv og den 20-årige steg selv ud og blev anholdt uden dramatik."

Derefter blev manden sigtet for nogle forhold. 

"Han blev sigtet for vold ved at have påkørt betjenten for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve. Mandag formiddag efter endt sagsbehandling blev den 20-årige løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer," slår politiet fast i døgnrapporten.