Dommen er faldet: To papirservietter og 32 kroner koster nu 26-årig 1,5 års fængsel

Foto: Shutterstock

Et sølle udbytte, har nu kostet den 26-årige mand dyrt.

Manden som er tysker var sidste år i sommerhus på Rømø, hvor han blev smidt ud. Derfor stod han pludselig på gaden, uden penge på lommen og omkring 700 kilometer væk hjemmefra. 

Det resulterede i, at han tog en drastisk beslutning - som han sikkert fortryder i dag. 

Retten i Sønderborg har nemlig netop idømt den 26-årige Mike Doblienski fra Dorsten i Tyskland, et år og seks måneders fængsel for det røveri, som han begik mod en 73-årig mand.

Hændelsen udspillede sig på Rømø den 8. september.

Den 73-årige mand blev væltet omkuld af den 26-årige, i sin lade på Elmegårdsvej på Rømø. Efterfølgende satte den 26-årige sig på ham, mens han tømæte hans lommer. Den 73-årige mand blev også sparket i siden, da han forsøgte at komme fri. 

Godt brugt

I den 73-åriges lomme fandt Mike Doblienski 32 kroner og to papirservietter til næsen - hvoraf det ene ifølge offeret var “godt brugt”. 

“Jeg blev skide bange for ham. Han var højere end mig - og det er der ikke mange, der er, fortalte den 73-årige mand i retten. Det var i øvrigt hans meget detaljerede vidneforklaring, der var afgørende for, at den 26-årige tysker blev dømt.

Det var ifølge den 26-årige selv, hensigten at trænge ind i laden, fordi han ville stjæle en nøgle til bilen udenfor. Han fortæller, at han mener at han gik i panik, da han gerne ville hjem til sin kæreste og søn i Tyskland. 

Om episoden hvor den 73-årige overrasker ham i laden fortæller han selv: 

“Jeg blev chokeret og bange, jeg ville bare ud,” lød ordene fra ham.

"Håbløst forsøg på røveri"

Den 26-årige mand var stukket af, da den 73-årige igen kom på benene. Han fortæller, at han overvejede at sende sin schæferhund efter ham - men lod være. I stedet fik han sin hustru til at tilkalde politiet.

Kort efter fik politiet fat på den tyske bandit - som i mellemtiden havde nået at begå indbrud i et sommerhus i nærheden. Han udtaler at han ikke kan huske, at han skulle have slået eller sparket den 73-årige. Ifølge ham, husker han kun at der var tumult

Den 73-årige mand fortæller at den 26-årige truede med at slå ham med knytnæve, men at han lod være. 

“Det er kategorien af mere eller mindre håbløse forsøg på røveri. Det er en lidt usædvanlig sag, der har fået uventede og abnorme konsekvenser, lød det fra forsvareren, der fremhævede, at hans klient med baggrund i for meget narko og alkohol samt for lidt søvn havde befundet sig i en abnorm, uligevægtig sindstilstand,” lyder det fra den 26-åriges forsvarer.