Chok i dansk rideklub: Hest udsættes for grov mishandling

Foto: Shutterstock

Dyrlægen kæmpede, men hesten endte med at blive aflivet.

Midt- og Vestsjælland fortæller i døgnrapporten mandag, at en patrulje måtte rykke ud til en rideklub i weekenden.  

Klokken 08.12 fredag morgen første dag fik politiet en anmeldelse fra rideklubben i Holbæk om, at de her til morgen havde tilkaldt dyrlæge til en af deres heste. Dyrlægen ankom hurtigt og kunne hurtigt konstatere, at hesten havde skader ved endetarmen, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.  

Det skal der ske nu

Skaderne var så alvorlige, at dyrlæge vurderede, at hesten skulle aflives.

"Vi har selvfølgelig en snak med rideklubben om hele hændelsen, og om de måske har kendskab til nogen, der kunne være sure på rideskolen eller dyrene som sådan," udtaler Midt- og Vestsjællands Politis kommunikationsmedarbejder, Martin Bjerregaard, til TV2 Øst. 

Politiet fortæller, at der er en mistanke om, at skaderne som hesten var påførte, så politiet undersøger nu sagen. Hesten vil blive obduceret for at klarlægge, om den har været udsat for dyremishandling.

Derfor opfordrer de også lokale eller andre, der ved noget om hændelsen til straks at tage kontakt på telefon 114. Har du bidt mærke i noget, der kunne være interessant for politiet, omkring Ladegårdsalleen i Holbæk natten til fredag? Så grib straks røret og ring til Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 114.