Biltyv kører galt med sin datter i bilen

Foto: Shutterstock

En biltyv havde sin datter på fire år med, da han stak af fra politiet.

Søndag ville færdselspolitiet foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil på Bakkelund i Havdrup. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten. 

Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden op for at køre væk fra politikontrollen. Færdselspolitiet kørte dog efter bilisten, der kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt af en ca. fem kilometer lang strækning ad bl.a. Tykmosevej og Yderholmvej til Naurbjergvej, hvor føreren mistede kontrollen over bilen og havnede på en mark.

I bilen befandt sig ud over en 32-årig mand fra Havdrup som fører også hans datter på blot fire år, og begge var uskadte.

Kontakter de sociale myndigheder

Den 32-årige blev straks anholdt som mistænkt for at være både spiritus- og narkotikapåvirket under kørslen i bilen, der i øvrigt var forsynet med stjålne nummerplader. Den 32-årige var også i forvejen frakendt retten til at føre bil, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Bilens ejerforhold kunne den 32-årige ikke fortælle politiet noget om, så politiet fik bilen bugseret ind til nærmere undersøgelse, hvilket medførte, at politiet også sigtede den 32-årige for uberettiget brug af personbilen.

Den 32-årige blev løsladt efter afhøring til de mange sager, og efterfølgende har politiet udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder af hensyn til den 4-årige piges tarv.

Politiet vil tage kontakt til den 32-årige senere, når de mange sigtelser skal afgøres strafferetligt.