58-årig offer for hadforbrydelse på åben gade i dansk by

Foto: Shutterstock

En 58-årig blev både slået og væltet omkuld.

Sydøstjyllands Politi fortæller onsdag, at de efterforsker et såkaldt "hate crime overfald", som har fundet sted mod en 58-årig mand i Fredericia

Konkret drejer det sig om en En 58-årig mand af afrikansk oprindelse fra Fredericia, der i går omkring klokken 16.30 blev overfaldet af en anden mand. Overfaldet fandt sted på Erritsø Bygade i Fredericia.

Ifølge politiet ser overfaldet ud til at være helt tilfældigt, forklarer de i en pressemeddelelse.

Væltet omkuld

Under overfaldet kom gerningsmanden med meget grove tilråb.

"Den 58-årige mand har forklaret, at han ikke kendte gerningsmanden på forhånd, og at gerningsmanden i forbindelse med overfaldet bl.a. råbte ’fucking neger’ til den 58-årige, og at han skulle overfaldes ’bare fordi han var der’," skriver Sydøstjyllands Politi.

Politiet forklarer desuden, at gerningsmanden slog den 58-årige med knytnæve flere gange og væltede ham omkuld, inden han satte sig ind på passagersædet i en sort peugeot og forlod stedet. Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelsen umiddelbart efter fra en borger, der tilfældigt havde overværet overfaldet.

"Sydøstjyllands Politi ser meget alvorligt på sagen, som betegnes som et hate crime overfald, og der arbejdes lige nu koncentreret med efterforskning og med at finde frem til gerningsmanden, så han kan stilles til ansvar for sine handlinger." slår politikredsen afslutningsvis fast.