21-årig fra Kroatien går i politiets snedige fælde: Ender som dyr omgang

Foto: Rigspolitiet

Mandag lagde dansk politi en fælde for en 21-årig mand fra Kroatien.

Østjyllands Politi lagde mandag en fælde for en lokal tyv, der var lidt for hurtig, da de varme tyvekoster skulle omsættes til kolde kontanter. Det fortæller politiet selv i døgnrapporten tirsdag, hvor de gør rede for den snedige fælde.

Mandag kl. 16.30 kørte en patrulje til Veri Centeret i Risskov. Her havde en 24-årig mand aftalt at mødes med en mand, der gerne ville sælge ham en cykel. Hvad manden ikke vidste var, at den 24-årige mand i virkeligheden var den rigtige ejeren af cyklen, som var blevet stjålet, og at politiet også ville stå klar til at tage imod ham.

Den 24-årige mand havde i løbet af natten fået stjålet sin racercykel, der havde holdt parkeret foran hans lejlighed i Risskov. Samme formiddag tjekkede han salgsplatformen Facebook Marketplace, hvor han kunne se, at hans cykel var sat til salg.

Kæresten bliver en del af aktion

Cyklen havde nogle særlige kendetegn, der gjorde, at den 24-årige ikke var i tvivl om, at det var hans cykel. Den 24-årige fik sin kæreste til at kontakte sælgeren, og hun skrev, at hun gerne ville købe cyklen, og de aftale at mødes ved Veri Centeret kl. 17.00.

Mens patruljen var på stedet, skrev sælgeren en besked om, at han nu var på det aftalte sted med cyklen. Betjentene gik hen til manden, der stod med cyklen, og bad ham legitimere sig. Den 21-årige mand oplyste navn og personnummer, og han blev anholdt og sigtet for tyveri af cykel. I hans rygsæk fandt betjentene en boltsaks, som blev beslaglagt. Cyklen blev herefter leveret tilbage til den 24-årige mand.

På stationen erkendte den 21-årige mand, at han havde stjålet cyklen ved at klippe låsen op med boltsaksen og derefter havde forsøgt at sælge den. Da den 21-årige mand er udenlandsk statsborger fra Kroatien fik han en straksbøde på 4500 kroner.